Екологи розповіли про стан забруднення поверхневих вод Дунаю в межах Ізмаїльського району

0 коментарів 32373 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно, 22 вересня, Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу були відібрані проби поверхневих вод у річці Дунай, зокрема біля міст Кілія, Рені, Вилкове та з озера Китай, який є басейном Дунаю. Наразі екологи розповіли про результати досліджень, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Не виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин у воді біля Кілії.

Натомість біля Рені в деяких пробах спостерігається перевищення вмісту забруднюючих речовин по завислим речовинам, біологічному споживанню кисню. Крім того, вміст розчинного кисню тут значно нижче норми, що характерно і для поверхневих вод поблизу Вилкового.

За результатами проведеного інструментально-лабораторного вимірювання в озері Китай встановлено перевищення нормованих значень наступних показників: завислі речовини – у 4,28 рази; азот амонійний – у 2,28 разів; нітрати – у 1,8 разів; ХСК – у 2,5 рази; незначне перевищення рН (8,7) при нормованому значенні – 8,5.

За висновком екологів основними загрозами забруднення вод басейну Дунаю є такі чинники як скид забруднюючих речовин у кожній країні, через яку прямує водойма; забруднення із суден, кораблів та інших плавучих засобів; військові дії.

Також значною загрозою є скид зворотних (стічних вод) у поверхневі водні об’єкти в межах Одеської області. Відповідно до відомостей Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та Нижнього Дунаю це здійснюють двадцять суб’єктів господарювання на території області.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x