“Знищеним зерном можна було прогодувати 66 мільйонів людей” – координаторка ООН відвідала постраждалий від атаки дронів Ізмаїл: подробиці

0 коментарів 34101 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Гуманітарна координаторка ООН в Україні канадка Деніз Браун вчора, 5 серпня, відвідала місто Ізмаїл, який нещодавно потерпів від потужного ворожого обстрілу. Дипломатка, побачивши наслідки прильотів на власні очі, категорично засудила дії окупантів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на всесвітню організацію. 


“Я сьогодні відвідала порт Ізмаїл і була вражена тим обсягом руйнувань, який спричинили російські удари по зерносховищаx 2 серпня. Було пошкоджено тисячі тонн зерна, яких вистачило б для того, щоби прогодувати впродовж дня майже 66 мільйонів людей”, – поділилася жахливим враженням жінка.

Гостя підсумувала, що припинення Чорноморської ініціативи російською федерацією та останні неодноразові удари по українських портах спричиняють неймовірні збитки аграрній галузі України та можуть ще більше загострити голод серед найбідніших людей світу.

“Безперервні удари російських сил по зерносховищах і портовій інфраструктурі в Україні повторюються з певною регулярністю, завдаючи шкоди, що викликає тривогу, і можуть становити грубе порушення міжнародного гуманітарного права”, – вкотре звернула увагу світу пані Деніз.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x