З середини серпня на деяких рибогосподарських водних об’єктах Одеської області почала діяти заборона на вилов раків: деталі

0 коментарів 18225 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 15 серпня по 30 вересня за наказом Держрибагентства майже на всіх внутрішніх водних об’єктах Одещини встановлюється заборона на вилов річкового рака. Причина – річковий рак у цей період особливо вразливий. Порушників заборони, звісно, будуть наказувати згідно з законом. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський рибпатруль. 


Основна мета заборони – захистити членистоногих у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Якщо в деталях – то старий панцир при певних періодах відходить від рака, і наростає новий панцир. В цей період рак дуже вразливий до екологічної чи біологічної фази, він бажає мати стадію спокою, бо при нересті він має певну ділянку, де він може заховатися і мати нору чи каміння, чи під камінням дати потомство. А у період линьки він може бути на будь-якій території водосховища чи водного об’єкта.

Період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків.

Штраф за вилов раків у період заборони буде складати до 680 гривень. Або ж кримінальна відповідальність за спричинення шкоди державі – це 3 тисячі 332 гривні за одного виловленого в період заборони рака.

В той же час заборона не стосується Дністровського лиману, річки Дністер, рукава річки Турунчук, озер пойми Дністра та Кучурганського водосховища, р. Дунай та придунайських озер.

 

З середини серпня на деяких рибогосподарських водних об’єктах Одеської області почала діяти заборона на вилов раків: деталі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x