Вперше в історії України в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

0 коментарів 30537 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Третього серпня Міністерство оборони України затвердило зразок-еталон літнього польового костюма для військовослужбовиць ЗСУ. Відтепер жіноча літня польова форма офіційно поставлена на забезпечення. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Міноборони України.


Як розповіли у Міністерстві, робота над впровадженням жіночої польової форми розпочалася на виконання доручення міністра та за ініціативи проєкту “Arm Women Now”, громадської ініціативи “Forma Two” і за участі радниці – уповноваженої Президента України з питань безбар’єрності ще у 2022 році. Чисельні засідання робочих груп, напрацювання, випробування форми – і врешті-решт вона затверджена.

Технічну специфікацію на даний вид речового забезпечення було затверджено за результатами військових (дослідних) випробувань костюма самими військовослужбовицями.

«Модель костюма літнього польового для наших військовослужбовиць проходить належні процедури у заявлені терміни. Технічна специфікація та зразок-еталон вже затверджені. Тож найближчим часом будуть розпочаті відповідні процедури закупівель та постачання у війська», – повідомив Олексій Резніков.

Вперше в історії України в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

Вперше в історії України в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

Він також додав, що відомство цінує кожного і кожну у нашому героїчному війську. Тож в оновленій моделі костюма було враховано усі побажання і зауваження військовослужбовців-жінок, які брали участь у військових (дослідних) випробуваннях.

«Вірю, що в новому однострої виконувати як бойові, так і тилові обов’язки, стане значно комфортніше. До речі, навіть не в усіх країнах-членах НАТО, чий стандарт застосовується для пошиття. Та і взагалі, жіноча військова форма довго не була повсякденністю в жодній країні. В США, до прикладу, жінкам дозволено служити в армії з 1948 року і при цьому тільки у 2009 році розпочали розробку і впровадження жіночої уніформи. Лише у 2011 році в американських збройних силах розробили саме жіночу версію уніформи, яка б підходила по антропологічних параметрах. В ізраїльській армії, де жінки також вже понад 50 років проходять обов’язкову строкову службу, жіночу форму видають не у всіх підрозділах. Тож, можна сміливо говорити, що ми серед лідерів», – сказав Олексій Резніков.

Вперше в історії України в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

Окрім того, Міністр наголосив, що також продовжується робота над впровадженням жіночого бронежилета.

«Вже є перші зразки жіночих бронежилетів. Триває їх вивчення на відповідність технічній специфікації. Після всіх відповідних випробувань і погоджень буде затверджено зразки-еталони бронежилетів. Зрештою, наші захисниці матимуть можливість отримати не тільки польову форму, а й засоби індивідуального захисту відповідно до своїх антропометричних даних», – зазначив Олексій Резніков.

Нагадаємо, що сьогодні у лавах ЗСУ проходить службу близько 42 тисяч жінок-військовослужбовців, близько п’яти тисяч з них перебувають на передньому краї, де виконують бойові завдання нарівні з чоловіками.

Вперше в історії України в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

Вперше в історії України в ЗСУ зʼявилась польова форма для жінок

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x