Військові вважають повне відкриття пляжів на Одещині недоречним, проте оздоровитися на узбережжі можливо при створенні додаткових заходів безпеки

0 коментарів 23463 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Раніше повідомлялось, що до кінця цього тижня на Одещині планують провести перевірку пляжів і до оксамитового сезону відкрити ті з них, які готові до прийому відпочивальників. Військове керівництво при цьому наголошує: повне відкриття пляжів у регіоні поки що недоречне.


Про це пише “Суспільне. Спротив” з посиланням на начальницю пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталю Гуменюк.

Вона зазначила, що від Одеської ОВА надійшов запит до військового командування щодо можливих загроз, тому вони одразу сформували свої застереження щодо такого відпочинку. За її словами, позиція військового керівництва незмінна:

“Позиція військового командування полягає в тому, що узбережжя Чорного моря — це все-таки лінія охорони та оборони, а також лінія надзвичайної небезпеки. Ми розуміємо, що російські кораблі знаходяться досить далеко від берегів, які контролюються Україною сьогодні, але абсолютно виключати імовірність висадки ворожого десанту не може ніхто”.

Однак, вона зауважила, що оздоровитися на пляжах можливо:

“У випадку створення додаткових заходів безпеки й вжиття відповідних застережень оздоровитися на узбережжі можливо, й будуть такі ділянки підготовлені. Проте це питання до місцевої влади, якщо вони зможуть своїми силами й ресурсами це забезпечити й позначити ці ділянки”.

Також вона зазначила, що питання з мінною небезпекою у Чорному морі не вирішене, й що після закінчення дії “зернової угоди” росіяни оголосили про додаткове замінування акваторії.

“Перевірити інформацію про додаткове замінування ми не можемо, але можемо констатувати, що понад 30 мін з початку цього року вже винесло до узбережжя в нашій зоні відповідальності, а це Миколаївщина, Одещина та Херсонщина. Треба також розуміти, що наслідки від підриву Каховської ГЕС ще не повністю вичерпані, оскільки сміття може залягати на глибині, або серед островів сміття, що дрейфують у морі”, — підкреслила Гуменюк.

Нагадаємо, до сьогодні, 10 серпня, Одеська, Білгород-Дністровська та Ізмаїльська РВА мали провести відповідну підготовку пляжів та до 17:00 подати акти про готовність до Одеської ОВА. Ті, хто не встигнуть до цього часу, можуть зробити це пізніше. Результати цієї підготовки стануть відомі пізніше.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x