В УДП розповіли, як та за чий кошт будуть відновлювати центральний офіс пароплавства, що постраждав від ворожої атаки

1 коментар 40095 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Минулого тижня до Ізмаїлу завітали представники Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури на чолі з Юрієм Кісєлем, які разом з місцевими посадовцями обговорювали питання відновлення адміністративної будівлі Українського Дунайського пароплавства. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на офіційну сторінку УДП.


Нагадаємо, ніч на 2 серпня стала однією з “найчорніших” для Ізмаїлу. Російські терористи під час масованої дронової атаки вдарили по Ізмаїльському порту, елеватору, морвокзалу, Українському Дунайському пароплавству (ключовому українському вантажоперевізнику на Дунаї).

Будівля УДП отримала значні пошкодження. Розтрощені скляний фасад та внутрішні приміщення центрального офісу пароплавства. З кабінетів від вибухової хвилі повилітали навіть радіатори опалення. Уламки та скло славнозвісного “стакану” УДП “посікли” десятки будівель, квартир і офісів, які розташовані поруч.

Як зазначили у пароплавстві, наразі виконується процес оцінки завданої шкоди, визначаються шляхи відновлення.

“УДП знайшло, де тимчасово розмістити персонал, підприємство працює. Проте відбудова – складний і тривалий процес. Для нормальної роботи апарату впродовж цього часу потрібно провести реконструкцію деяких інших наших будівель та приміщень. Допомоги у держави не просимо, впораємось власними силами. Сьогодні кожна бюджетна гривня має передусім витрачатись на потреби фронту. Ми лише розраховуємо на сприяння Комітету ВРУ щодо внесення змін у фінансовий план підприємства”, – повідомили в УДП.

Також під час візиту представників комітету ВР порушувалася і низка інших питань. Зокрема, припинення роботи зернового коридору призвело до збільшення попиту на дунайські річкові перевезення. За таких обставин, на загальну думку, важливо зберегти принципи прозорості та рівності умов роботи з усіма контрагентами, які УДП сповідує ще з минулого року.

Також зазначалося, що пароплавство підписало угоду з International Finance Corporation, яка є структурою Світового Банку. Успішна реалізація проєкту відкриє шлях до нових інвестицій в Україну. Проте для міжнародних партнерів незалежність управління УДП є однією з важливих умов співпраці з підприємством.

В УДП розповіли, як та за чий кошт будуть відновлювати центральний офіс пароплавства, що постраждав від ворожої атаки

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
жителька
жителька
8 месяцев назад

А чи доцільно таку велику будівлю утримувати? Вона ж небезпечна – скло розлетілося на кілометри. Могло когось вбити. Якщо є розум, краще її розібрати до трьох поверхів максимум.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x