Порибалили на Ялпузі “на славу”: двох браконьєрів з Ренійщини засудили до року обмеження волі та змусили сплатити державі понад 200 тис. грн шкоди

0 коментарів 23598 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Незаконна риболовля на озері Ялпуг біля села Котловина Ренійської громади закінчилась для двох місцевих рибалок судимістю, обмеженням волі та солідним стягненням на користь держави за істотну шкоду природі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Вирок у справі про браконьєрство (ч.1 ст.249 КК України “Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом”) був винесений Ренійським судом на минулому тижні. Засуджені – двоє місцевих жителів, уродженці села Котловина.

Наприкінці лютого поточного року чоловіки пізно увечері, коли вже стемніло, вийшли порибалити на озеро Ялпуг – на гумовому човні і з сітками. За Законом, ця водойма є ландшафтним заказником загальнодержавного значення, і у ній забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сітко-снастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань.

З метою незаконного вилову риби браконьєри встановили на озері п’ять ліскових сіток. Коли на ранок другого дня прийшли їх діставати, вони були затримані державними інспекторами з ОНПС Південно-Західного округу.

У вилучених сітках виявили 35 карасів, одну щуку, вісім окунів, 13 тараней, одного сазана, сім плоскирок та 27 раків. Істотна шкода, завдана рибним запасам України, склала 209 049 грн.

На суді обвинувачені свою вину визнали повністю. Зобов’язалися відшкодувати завдану шкоду у повному обсязі. У скоєному розкаялись, але від надання пояснень відмовилися.

Вивчивши всі матеріали справи суд визнав обох зловмисників винними у незаконному зайнятті рибним промислом і призначив покарання у вигляді обмеження волі строком на один рік кожному. Суд також задовільнив цивільний позов прокуратури про стягнення на користь держави, в особі Управління Державного Агентства Рибного Господарства в Одеській області (Одеський рибоохоронний патруль), завданої ними істотної шкоди у розмірі 209 049 грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x