Понад 150 тисяч абонентів на Одещині залишилися без світла – причина

0 коментарів 14850 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Внаслідок аварії на підстанції Укренерго без світла залишилися понад 150 тисяч споживачів на Одещині, а через негоду знеструмлено понад 300 населених пунктів в 11 областях. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на електропостачальника. 


За словами енергетиків, учора, 6 серпня, двічі вимикався автотрансформатор на одній із підстанцій 330 кВт НЕК «Укренерго» в Одеській області, через що двічі за добу знеструмлювалися 156 тисяч споживачів.

Також короткотерміново вимикалися дві лінії електропередачі 330 кВ у Дніпропетровській та Полтавській областях. Зафіксовано відключення лінії 330 кВ у Київській області, яка частково проходить через територію Білорусі. Місце пошкодження – ділянка на території Білорусі.

Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, знеструмлені 306 населених пунктів у Волинській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Чернігівській областях. Загалом залишається без світла 81 тис. споживачів. Більшість із них – на Тернопільщині та Волині.

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріли на Херсонщині знеструмлено 26 населених пунктів, на Сумщині – 7, на Чернігівщині – 6. Також без світла залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Запорізькій областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Загалом за добу енергетики заживили майже 10 тисяч споживачів. Більшість із них – це абоненти у Запорізькій та Харківській областях.

У Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,4 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні ворожі обстріли.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі на Запорізькій АЕС. Наразі він становить 16,23 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Внаслідок технологічних порушень за минулу добу без світла залишалася частина споживачів у Запорізькій та Дніпропетровській областях.

У Чернівецькій області стався нещасний випадок — через ураження струмом загинули батько та син, які під час риболовлі наблизилися до струмовідних частин лінії електропередачі. На місці інциденту працюють правоохоронні органи.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x