Мешканець Болграду, який намагався продати знайдену бойову гранату, отримав вирок суду – подробиці

0 коментарів 21951 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградський суд виніс вирок місцевому мешканцю, який в середині травня поточного року знайшов гранату із запалом до неї та намагався продати її за 1500 гривень. Наразі чоловіка визнали винним і засудили до трьох років позбавлення волі, проте, враховуючи всі обставини справи, вирок замінили на випробувальний термін ─ один рік. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на реєстр судових рішень.


Мешканець Болграду, колишній військовослужбовець, який наразі службу не проходить, був звинувачений у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 ККУ. У середині травня 2023 року чоловік на околиці м. Болград знайшов на землі гранату РГД-5 із запалом УЗРГМ-2 до неї, яка являється вибуховим пристроєм та належить до бойових припасів. Обміркувавши ситуацію, обвинувачений вирішив на деякий час приховати пристрій, а надалі ─ вигідно його продати.

Чоловік добре розумів, що вказана граната із запалом належить до бойових припасів. Він забрав вибуховий пристрій додому та поклав до схованки.

16 травня чоловік, маючи намір збуту гранати, зустрівся на перехресті вул. Варненська та вул. 25 Серпня з іншим місцевим мешканцем, з яким і домовився про продаж даних бойових припасів за 1500 гривень. «Купівлю-продаж» вирішили здійснити наступного дня.

Після цього обвинувачений переніс гранату із запалом з місця свого мешкання  та поклав її до схованки, розташованої на ділянці у парку в районі вулиць Суворова та Шпитальна. Там він повинен був зустрітися з «покупцем».

Ввечері 17 травня разом з чоловіком, який хотів придбати «товар», вони попрямували до схованки, де зловмисник незаконно збув вказану гранату із запалом, отримавши обумовлену грошову оплату в сумі 1500 гривень.

Зважаючи на вчинене, чоловіка звинуватили у правопорушенні,  передбаченому ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України ─ зберігання, придбання, носіння та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні вказаного кримінального злочину визнав повністю та підтвердив всі викладені обставини. Він пояснив, що в середині травня 2023 року (точну дату не пам`ятає), знаходячись в сосновому бору та маючи намір віднайти закладку наркотичних засобів, знайшов гранату. Боєприпас він забрав, аби потім продати.

У тексті вироку зазначено, що обвинувачений щиро розкаявся та запевнив суд, що не допустить у майбутньому подібних діянь, а також просив суворо його не карати.

Чоловіка визнали винним у вчиненні злочину та призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте у залі суду його звільнили від відбування покарання з випробуванням, призначивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x