В одному з сіл Кілійської громади введено карантин через захворювання великої рогатої худоби

0 коментарів 36639 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Через лейкоз тварин СВК «Єнікіой» у селі Новоселівка Кілійської  громади визнано неблагополучною зоною. Через це на території господарства з 14 липня введено карантинні обмеження. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM” з посиланням на Ізмаїльську РВА.


Рішення було прийнято на засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії районної державної адміністрації під головуванням Михайла Шарафаненка.

В ході було розглянуто такі питання:

  1. Про оголошення неблагополучним щодо лейкозу на фермі ВРХ СВК «Єнікіой», с. Новоселівка Кілійської ОТГ, Ізмаїльського району, Одеської області та введення карантинних обмежень» з 14.07.2023.
  2. Профілактика інфекційних хвороб тварин.
  3. Щодо виведення з експлуатації худобомогильників району.
  4. Про зняття карантинних обмежень по сказу тварин з територій м.Кілія та м.Ізмаїл.

Начальником Ізмаїльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Дмитром Дімовим було рекомендовано суб’єктам господарювання всіх форм власності, діяльність яких пов’язана з утриманням, забоєм, переробкою тварин та птиці і виготовленням продукції:

– забезпечити роботу у режимі «закритого типу» з дотриманням вимог ветеринарно-санітарного законодавства;

– забезпечити неухильне виконання попередніх рішень ДНПК при Одеській обласній державній адміністрації та Ізмаїльській районній державній адміністрації щодо питань профілактики інфекційних хвороб.

Головам територіальних громад Ізмаїльського району рекомендовано:

– інформувати власників тварин про їх зобов’язання в установленому порядку, повідомляти органи місцевого самоврядування та територіальний орган Держпродспоживслужби за місцем проживання про купівлю тварин та реєстрації їх в державних установах ветеринарної медицини для огляду та проведення ветеринарно-профілактичних заходів;

– забезпечити неухильне виконання попередніх рішень ДНПК при Одеській обласній державній адміністрації та Ізмаїльській районній державній адміністрації щодо питань профілактики інфекційних хвороб тварин.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x