У Пентагоні вважають, що ЗСУ перехопили ініціативу на полі бою

0 коментарів 19791 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявляє, що Збройні сили України перехопили ініціативу на полі бою з російськими загарбниками. Як передає кореспондент УНІАН, про це Остін заявив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України (“Рамштайн-14”), яке відбувається у віртуальному форматі.


“Український народ продемонстрував міцну стійкість перед обличчям великої жорстокості. Українські сили продовжують воювати відважно для захисту своїх співгромадян і своєї країни. Контрнаступ України знаменує ключовий момент у цій трагічній війні. Збройні сили України перехопили ініціативу для відновлення контролю над своєю суверенною територією, але російська агресія проти України породила вкрай вибухонебезпечну ситуацію”, – сказав Остін.

Зокрема, за словами міністра оборони США, війна президента російської федерації володимира путіна проти України продовжує створювати жахливі і криваві наслідки.

При цьому, учасники Контактної групи продовжують постачати Україні критично необхідні спроможності, у тому числі, системи протиповітряної оборони і боєприпаси.

“Ми не збираємося відступати”, – наголосив Остін.

Він зауважив, що учасники засідання у форматі “Рамштайн” продовжать докладати зусиль для надання Україні необхідної підтримки. “Ми продовжимо проводити навчання, надавати техніку і підтримку для Збройних сил України з метою побудови здатних і професійних українських військ, які зможуть захищатися зараз і стримувати агресію у майбутньому”, – сказав Остін.

Як зазначив міністр оборони США, Контактна група ніколи не ухилялася від викликів, що постають. “Це надзвичайно важливий момент в історії цієї війни і цього століття. Сполучені Штати виступатимуть на стороні України стільки, скільки буде необхідно, і так само ця Контактна група”, – сказав Остін.

Нагадаємо, 7 липня в США оголосили про новий пакет безпекової допомоги для України на загальну суму 800 мільйонів доларів. Цей пакет містить надзвичайно важливу безпекову допомогу – зброю та обладнання зі складів Міністерства оборони США.

Зокрема, йдеться також про вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM) – високоефективні та надійні артилерійські засоби для ураження площадних цілей, які США раніше не надавали Україні.

Крім того, цей пакет допомоги містить додаткові високоточні авіаційні боєприпаси, реактивні системи залпового вогню, 155-мм гаубиці та 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, засоби ППО, протиповітряні і протитанкові ракети та снаряди, бойові машини “Бредлі” та “Страйкер”, а також інше обладнання.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x