Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Суд заарештував колишнього одеського військкома Борисова, але він може вийти під заставу

0 коментарів 41769 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Печерський районний суд Києва обрав колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 22 вересня із можливістю внесення застави сумою у 150 мільйонів гривень. Про це із посиланням на «Суспільне» передає “Бессарабія INFORM”.


Нагадаємо, вчора працівники ДБР спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора затримали скандального одеського екс-військкома.

Прокурор просив заарештувати Борисова без можливості внесення застави, заявивши, що ексвійськком переховувався від слідства, змінював номер телефону й адресу.

Як стало відомо під час судового засідання, з грудня 2022 року до грудня 2023 року Борисов, отримавши медичну довідку для лікування, виїхав в Іспанію. Утім, за їхніми словами, підозрюваний не лікувався, а відпочивав. У цей період у колишнього військкома з’явилося нерухоме майно, зокрема, в Іспанії, яке записане на його родичів. Тому сторона обвинувачення у суді просила найсуворіший запобіжний захід для Борисова — тримання під вартою без права внесення застави.

Натомість адвокати це заперечили і назвали обвинувачення екс-військкому необґрунтованим. Захист просив Печерський суд відпустити колишнього військкома Одеського обласного ТЦК на поруки, або обрати запобіжний захід, який не передбачає арешт.

У залі суду Євген Борисов заявив, що його не можна заарештувати, адже в будь-який момент у нього може обірватися тромб. За словами Борисова, йому також не можна нервувати, а лікарі порадили пройти реабілітацію за кордоном.

За рішенням суду, у разі внесення застави екс-військкому заборонено виїжджати за межі Одеси, необхідно здати документи, з’являтися на вимогу слідчого та виконувати інші зобов‘язання.

Нагадаємо, екскерівник Одеського регіонального центру комплектування та соціальної підтримки Євген Борисов привласнив 188 мільйонів гривень. Це рекорд незаконного збагачення, який вдалося виявити НАБУ.

Під час досудового розслідування ДБР зібрало величезний власний масив доказової бази. Проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ. Також будуть досліджені матеріали НАЗК, яке також виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського воєнкома на понад 188 млн грн.

Зокрема, одне з журналістських розслідувань показало, що мати воєнкома минулого року стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 млн євро. Також з’ясувалось, що, окрім елітної закордонної нерухомості, вона цьогоріч придбала ще й автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 млн грн.

Згодом правоохоронці встановили, що й теща ексвоєнкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, не маючи для цього достатніх коштів законного походження. До нього входили: Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG, Toyota Land Cruiser.

Дружина екс-військкома також придбала іншу закордонну нерухомість – офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тис. євро, також не маючи для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

 

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x