Мешканців Арцизької громади попереджають: якщо не встановите лічильники води за межами приватного будинку – оштрафують або “відріжуть”

0 коментарів 38529 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Арцизькій міській раді попередили жителів громади про те, що якщо в них не будуть встановлені лічильники води за межами приватного будинку, тоді їм загрожує штраф або взагалі припинення водопостачання/водовідведення.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію мерії.

Зазначимо, що встановлення лічильників води за межами приватного будинку є загальнообов’язковим. Такі вимоги діють згідно Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”, який набрав чинності ще в 2017 році.

Власники приватних домоволодінь повинні встановити вузол комерційного обліку води (лічильник) на межі балансової належності, тобто у місці підключення до централізованої системи водопостачання.

Вимоги, яких слід дотримуватись: 

  • Лічильник має бути встановлений на водопровідному вводі за межами будинковолодіння або ж на території будинковолодіння при наявності доступу до нього.
  • Лічильник має бути встановлений у відповідному колодязі у горизонтальному положенні (в точці приєднання до централізованої мережі водопостачання). У разі відсутності колодязя, його необхідно збудувати відповідно до Державних будівельних норм: ширина – 1 м, глибина – в залежності від глибини залягання водопроводу (орієнтовно 1,8 м).
  • Лічильник – власність споживача і встановлюється за його кошти.

“У разі не встановлення лічильника за межами будинку, законодавством передбачено ряд штрафних санкцій, в тому числі, припинення водопостачання/водовідведення надавачем комунальних послуг”, – застерігають у міськраді.

Мешканців Арцизької громади попереджають: якщо не встановите лічильники води за межами приватного будинку - оштрафують або "відріжуть"

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x