Вночі Одещину атакували “Калібрами” та дронами: що відомо про наслідки обстрілу (оновлено)

0 коментарів 56349 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В ніч проти понеділка, 26 червня, російські окупанти атакували Одеську область крилатими ракетами типу Калібр та іранськими дронами-камікадзе Shahed. Про це в ефірі телемарафону повідомила начальник координаційного прес-центру сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк.


За інформацією речниці, у небі над Одещиною збили як мінімум два “Калібри”, які прямували до прибережної зони.

“Через вибухову хвилю під час роботи по збиванню дронів пошкодило вікна у двох багатоквартирних будинках. Травмованих немає. Наслідки нічної атаки уточнюються”, — зазначилаГуменюк.

Як зазначив голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, атаку з повітря українським захисникам довелося відбивати у складних погодних умовах. У момент обстрілу на території Одещини була гроза та сильний дощ.

Пізніше у прес-службі Повітряних сил України повідомили, що пуски трьох крилатих ракет “Калібр” проводили з підводного човна в Чорному морі. Також на Південному напрямку було зафіксовано рух восьми “шахедів” зі східного узбережжя Азовського моря.

Оновлено

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, під прикриттям грози і потужного шторму ворог спрямував з акваторії Чорного моря ракети типу «Калібр» і ударні дрони типу «Shahed-136».

Два “Калібри” і чотири дрони-камікадзе збито над Одещиною.

Одна ракета влучила у складське приміщення в Одеському районі.

Внаслідок збиття уламки дронів впали на відкриту територію, а вибуховими хвилями понівечено вікна в багатоквартирних будинках прибережної зони. Даних про постраждалих не надходило.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x