Увага! На Дунаї наступні дев’ять днів заборонено промисловий вилов риби сітками – причина

0 коментарів 56808 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Дунаї на дев’ять днів припиняється промисловий вилов риби сітками у зв’язку зі скатом молоді осетрових. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на оголошення Одеського рибоохоронного патруля.


Повідомляється, що з сьогоднішнього дня, 29 червня, і до 7 липня включно встановлюється заборона на промисловий вилов риби у зв’язку зі скатом молоді осетрових на річці Дунай (з відповідним наказом можна ознайомитись за посиланням).

Заборона встановлюється на підставі листів, які надійшли від Дунайського біосферного заповідника та ДП “ОдЦ ПівденНІРО”, про виявлення прилову молоді руського осетра і білуги в промислових сітках та в результаті наукового лову.

За інформацією директора Дунайського біосферного заповідника Олександра Волошкевича, виловлено особини надзвичайно рідкісного зараз руського осетра.

“По його розміру чітко видно, що він скочувався після природного нересту, який вже не спостерігався 5 років. Як свідчить наш багаторічний досвід, основна хвиля скату проходить близько 10 днів”, – пояснює науковець.

Нагадуємо, що риби сімейства осетрових (білуга, севрюга, осетр руський тощо), занесені до Червоної книги України як зникаючий вид, мають бути захищені згідно Міжнародної конвенції CITES, по річці Дунай, її притокам та каналам.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x