Україна та Румунія домовились про обмін інформацією щодо екологічного стану Чорного моря

0 коментарів 29592 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Держави-сусідки дійшли згоди про те, що необхідно почати обмінюватись інформацією про екологічний стан Чорного моря. Така співпраця допоможе Україні фіксувати рівень забруднення морської води внаслідок підриву російськими окупаційними військами греблі Каховської ГЕС. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на прес-службу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.


Терористичний акт, вчинений російськими окупантами на Каховській ГЕС, відчують усі країни, які мають вихід до Чорного та Азовського морів. Особливо – сусіди України, країни Причорноморського регіону. Про це наголосив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час телефонної розмови з міністром навколишнього середовища, водних ресурсів та лісів Румунії Мірчою Фечетом.

Щоб краще фіксувати на рівень забруднення внаслідок теракту та запобігти можливим наслідкам, Стрілець та Фечет домовилися про постійний обмін інформацією про екологічний стан Чорного моря. Румунський міністр, в свою чергу, запевнив, що усі дані моніторингу стану Чорного моря будуть постійно передаватися Україні.

Становим на сьогодні, наразі Румунія не фіксує забруднення вод Чорного моря поблизу своїх берегів. Проте надалі фахівці з сусідньої країни будуть проводити відповідні моніторингові заходи.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, що призвело до підтоплення низки населених пунктів Херсонської області. В зоні лиха опинились не менше 80 населених пунктів області.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x