У дельті Дунаю з острову Єрмаків втік водяний буйвіл – його шукають в районі Вилкового

0 коментарів 132489 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З заповідного острову Єрмаків в нижній частині дельти річки Дунай в межах Ізмаїльського району (поблизу міста Вилкове) вчора, 29 червня, втік водяний буйвіл зі стада, завезеного туди у 2019 році силами природоохоронної організації Rewilding Ukraine у рамках проекту “Відновлення водно-болотних угідь та степів регіону дельти Дунаю”. Ці тварини були сюди завезені, аби допомогти зберегти мозаїчні ландшафти та біорізноманіття острова. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Самець водяного буйволу переплив Соломонове гирло Дунаю (ці тварини дуже добре плавають) і вийшов на українську материкову частину, на територію Вилківської громади (в районі дачних ділянок міста Вилкове). Там його бачили очевидці. Але його кінечне місцезнаходження поки що виявити не вдалось. Тварину досі шукають.

Керівник ТОВ “Єрмак” Роман Клименко, на території якого зараз живуть ці рідкісні великі травоїдні, розповів “БІ”, що зниклого буйвола розшукують всіма силами:

“Ці тварини полюбляють воду і болотисту місцевість. Тим паче – зараз літо і спека. Тому шукаємо зниклу тварину біля водойм. Прочісуємо плавні і всі “нетрі”. Кормова база зараз у дельті Дунаю добра, тому він точно не залишиться голодним. Головне – знайти”.

Прохання до всіх, хто зустрічав вчора або сьогодні безхазайного рідкісного водяного буйвола в районі Вилкового, звертатись за номером телефону 0671080015 (керівник ТОВ “Єрмак” Роман Клименко).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x