Моряки Бессарабії поки що не зможуть отримувати дипломи: роботу системи заблоковано

0 коментарів 62181 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Київський окружний адміністративний суд своїм рішенням зупинив прозору та ефективну реформу системи дипломування моряків, в уряді планують подати апеляцію. Про це повідомили у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає Бессарабія INFORM.


“Зараз знайшовся суддя, який своїм рішенням поставив під питання реформу дипломування. Це Балаклицький А.І., суддя сумнозвісного Київського окружного адміністративного суду, який своєю ухвалою у справі №320/17353/23 зупинив прозорий процес дипломування та фактично заборонив пов’язану з цим діяльність Адміністрації судноплавства. Ми не згодні з таким рішенням і обов’язково подамо апеляцію”, – зазначив голова міністерства Олександр Кубраков.

Водночас у міністерстві зауважили, що оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а отже Адміністрація судноплавства має призупинити дипломування моряків.

Нагадаємо, у грудні 2022 року уряд прийняв постанову №1499, яка забезпечує прозорий механізм дипломування та приводить законодавство у відповідність до міжнародних конвенцій. За пів року Адміністрація судноплавства налагодила роботу Державної кваліфікаційної комісії моряків у Києві та Одесі, а також готує до запуску сервіси для моряків через портал Дія.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x