Мобільні оператори України резервуватимуть телефонні номери загиблих чи зниклих захисників на два роки: подробиці

0 коментарів 25785 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одразу два мобільні оператори України «Київстар» і “Lifecell” резервуватимуть номери загиблих або зниклих українських військових протягом двох років замість одного стандартного року. Наразі вже в тестовому режимі працює послуга з резервування номера телефону – завдяки цьому номер зниклого безвісти або загиблого військового не надійде в продаж протягом наступних двох років. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на віцепремʼєра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Як відомо, якщо людина не користується номером через рік він потрапляє у вільний продаж. І людина, котра втратила на війні родича, або коханого, може отримати повідомлення на кшталт «Коханий приєднався до Viber». Коли самої людини вже, на жаль, немає серед живих. Говорити, наскільки це тяжко з моральної точки зору, мабуть, не варто – і так зрозуміло.

Саме задля того, щоб уникнути подібних ситуацій, “Kyivstar” та “Lifecell” запускають функцію резервування номерів загиблих чи зниклих безвісти захисників. Так він не потрапить до нового абонента протягом 2 років з дня останнього користування.

Як пояснив Михайло Федоров, щоб зарезервувати номер, необхідно звернутися до служби підтримки оператора “Lifecell” (0800205433) або «Київстар» (0800300466), повідомити номер телефону для резерву і зазначити, від кого звернення. Після цього варто очікувати SMS із рішенням за запитом.

Важливо! Резервування можливе лише для активних номерів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x