Нові кібератаки на «Київстар»: в рф готувалися до них багато місяців

0 коментарів 14661 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Службі безпеки України допомогли відбити нові кібератаки рф на одного з найбільших національних операторів мобільного зв’язку «Київстар».  Про це розповів начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в інтерв’ю міжнародній агенції «Reuters», повідомляє «Бессарабія INFORN», із посиланням на СБУ.


Ілля Вітюк зазначив, що СБУ не тільки допомогла «Київстару» відновити роботу за кілька днів, але й відбити нові кібератаки.

«Після масштабного зламу ми запобігли низці спроб заподіяти ще більшої шкоди оператору. Ворог розраховував завдати декілька ударів поспіль, щоб максимально надовго залишити людей без звʼязку. В такому випадку тривалого перенавантаження своїх мереж могли не витримати й інші оператори», – наголосив він.

За словами І.Вітюка, Служба безпеки продовжує розслідувати масштабний «злам» Київстару за декількома статтями Кримінального кодексу України.

«Наразі кіберфахівці Служби безпеки вже досліджують окремі зразки шкідливого програмного забезпечення, що використав ворог. Атака ретельно готувалася багато місяців», – повідомив керівник Департаменту кібербезпеки СБУ.

Ілля Вітюк також підтвердив, що за цією атакою стоїть хакерське угруповання Sandworm. Воно є штатним підрозділом російської воєнної розвідки. Крім того, угруповання раніше неодноразово здійснювало кібератаки на українські об’єкти, зокрема і на операторів зв’язку та інтернет-провайдерів.

Остання кібератака, за словами фахівця, значно вплинула на цивільне населення, але не мала серйозного ефекту на військові комунікації. Сили оборони використовують різні алгоритми і протоколи зв’язку.

Загалом, за словами Іллі Вітюка, з початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки відпрацювала майже 9 тисяч кібератак на державні ресурси та об’єкти критичної інфраструктури України.

Нові кібератаки на «Київстар»: в рф готувалися до них багато місяців

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x