Іноземець намагався перетнути кордон у пункті пропуску “Виноградівка” з “прикрасою” у вигляді георгієвської стрічки

0 коментарів 38637 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Болградському районі під час обов’язкової перевірки у громадянина Молдови виявили заборонену в Україні символіку. Охоронцям кордону правопорушник пояснив, що начебто не знав, що цей символ в Україні не дозволено використовувати з 2017 року. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Ізмаїльський прикордонний загін.


Георгієвська (гвардійська) стрічка була виявлена у 65-річного молдованина, який прямував на своєму «Opel» в Україну через пункт пропуску «Виноградівка». Іноземець причепив її до важеля перемикання передач.

Не зважаючи на спроби іноземця виправдатись тим, що він не знав про заборону, прикордонники все одно направили повідомлення до поліції за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 173-3 КУпАП “Виготовлення та пропаганда георгієвської (гвардійської) стрічки”.

Нагадаємо, що Верховна Рада 16 травня 2017 ухвалила закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської стрічки”. За законодавством, через використання георгіївської стрічки в Україні правопорушнику загрожує до 5100 гривень штрафу або адміністративний арешт строком до 15 діб з конфіскацією забороненої символіки чи предметів.

Виготовлення та поширення комуністичної й нацистської символіки, а також пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів карається позбавленням волі терміном до десяти років із конфіскацією майна.

Іноземець намагався перетнути кордон у пункті пропуску "Виноградівка" з "прикрасою" у вигляді георгієвської стрічки

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x