Є небезпека: через підрив Каховської ГЕС у Чорному морі на Одещині спостерігається велика кількість сміття, уламків мін та боєприпасів

0 коментарів 31941 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Чорному морі, на Одещині, сьогодні, 8 червня, спостерігається велика кількість сміття, яке є наслідком підриву Каховської дамби. Це підтвердив голова Одеської ОВА Олег Кіпер. 


“У акваторії моря біля берегів Одещини вже зафіксовані міни та невикористані боєприпаси, уламки будівель та дерева. Закликаю мешканців Одеської області утриматись від прогулянок узбережжям та пляжами. Усі служби працюють над ліквідацією наслідків чергового злочину рф. Ситуація в Одеській області повністю контрольована”, – зазначив голова області.

За словами еколога Владислава Балінського, вочевидь, це – наслідки теракту на Каховській ГЕС. На його думку, також це є своєрідним індикатором розповсюдження хімічного та бактеріального забруднення – потоки йдуть з зони затоплення.

“Цей бруд рухається у бік Одеси, після чого дійде до Румунії, Болгарії та Туреччини”, – зазначає еколог.

В той же час Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу запевняє, що проводить постійні лабораторні дослідження стану води.

“6 та 7 червня відібрані проби води в акваторії Дніпро-Бузького лиману на межі села Куцуруб та міста Очаків та в акваторії Бузького лиману у мікрорайоні Намив у Миколаєві. На час відбору проб відсутні відхилення від встановлених гранично-допустимих норм”, – заявили в інспекції.

Також через підрив Каховської ГЕС у Дніпро потрапило дуже багато мастила. Крім того, вода змила міни, які встановили окупанти.

Сьогодні в мерії Одеси повідомили, що у зв’язку з підривом та руйнуванням дамби Каховської ГЕС, яке сталося через дії РФ 6 червня, відбувається витік води з Каховського водосховища. Внаслідок цього існує можливість потрапляння забруднюючих речовин у Чорне море та засмічення акваторії. На одеських пляжах стало ще небезпечніше.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x