В Ізмаїлі виборча комісія відмовилась призначати нового депутата міськради замість склавшої повноваження ОПЗЖ-истки

0 коментарів 32022 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У березні поточного року депутатка Ізмаїльської міської ради від “Опозиційної платформи – За життя” Сніжана Кравцуненко, яка на минулих виборах балотувалась у мери, подала заяву про дострокове припинення повноважень. Міські депутати під час пленарного засідання сесії підтримали її відставку. 


За процедурою, вибувший депутат має бути заміщений наступним з партійного списку кандидатом. Нового народного обранця має призначити територіальна виборча комісія.

Проте в Ізмаїлі нового депутата від ОПЗЖ не буде. Чому – дізнавались журналісти “Бессарабія INFORM”.

Вирішуючи питання щодо можливості заміщення, тобто визнання обраним депутатом відповідної місцевої ради наступного за черговістю кандидата в депутати, Ізмаїльська міська територіальна виборча комісія взяла до уваги заборону діяльності даної політичної партії в Україні.

Нагадаємо, у вересні минулого року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України відхилив апеляційну скаргу партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і остаточно заборонив її діяльність на території нашої держави. Рішення про заборону функціонування «ОПЗЖ», яке партія безуспішно намагалась опротестувати, було прийнято на підставі указу Президента та рішення РНБО.

У зв’язку з цим Ізмаїльська міська територіальна виборча комісія всього лише взяла до відома факт припинення повноважень екс-депутатки ОПЗЖ-истки Сніжани Кравцуненко і своїм рішенням визнала заборону на діяльність даної політичної партії в Україні обставиною, що унеможливлює призначення на її місце іншого кандидата.

В Ізмаїлі виборча комісія відмовилась призначати нового депутата міськради замість склавшої повноваження ОПЗЖ-истки

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x