В Ізмаїлі побільшало знавців та шанувальників української мови

0 коментарів 25515 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На початку травня в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті завершили навчання слухачі цьогорічних безкоштовних курсів української мови. Вони були ініційовані ще у 2018 році директором Інституту української мови Національної академії наук України професором П.Ю. Гриценком, ректором ІДГУ  професором Я.В. Кічуком та кафедрою української мови і літератури ізмаїльського вишу з метою поліпшення стану володіння державною мовою та її популяризації в багатонаціональному південнобессарабському регіоні.


Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на інформацію пресслужби ІДГУ.

Вже п’ять років мешканці Ізмаїлу й Бессарабії мають можливість безкоштовно пізнавати красу та багатство української мови на базі єдиного державного закладу вищої освіти в регіоні – Ізмаїльського державного гуманітарного університету. І ні пандемія, ні підступна й жорстока війна рф проти України не стали цьому не заваді.

Упродовж останніх шістьох 6 місяців усі охочі мешканці півдня Одещини, з-поміж яких працівники закладів освіти і культури, пересічні громадяни, які відчули потребу опанувати українську мову, долучалися до онлайн-занять по суботах, які організовував Центр української мови і культури Ізмаїльського університету.

Слід зазначити, що Центр української мови і культури при ІДГУ провадить не лише навчальну, а й популяризаторську та консультаційну діяльність з питань розвитку й функціонування української мови в регіоні та поза його межами (kaf_ukr_movlit@ukr.net). Як повідомляло раніше “БІ”, у березні цього року представники вишу взяли участь у відкритті Румунсько-українського культурного центру у місті Галац (Румунія, Університет «Нижній Дунай»), де представили деякі результати наукової праці україністів університету.

В Ізмаїлі побільшало знавців та шанувальників української мови

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x