Суботній пікнік: Білгород-Дністровський економіко-правовий фаховий коледж нестандартно зустрічав абітурієнтів – корисна інформація для майбутніх студентів

0 коментарів 14337 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В економіко-правовому коледжі цими вихідними пройшов День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл Аккерману та району. Які умови вступу до коледжу цього року, дізнавалась «Бессарабія INFORM».


Зустріла юних абітурієнтів та їх батьків директорка закладу Ганна Бойко, яка детально розповіла, на що слід розраховувати під час вступної кампанії 2023 року.

«Я думаю, що ви вже поставили собі питання, чого я хочу через три чи чотири роки, ким я буду. А може вже десь далеко на майбутнє ─ через 5, 10, 25 років», ─ звернулась до підлітків очільниця коледжу та пообіцяла розповісти про кожну спеціальність окремо.

Ганна Бойко наголосила, що заклад має довгу історію, а наступного року виповниться 80 років з дня його заснування. У 1944 році в Білгороді-Дністровському була створена Торгівельно-кооперативна школа Ізмаїльської облспоживспілки, де проводилася підготовка кухарів, кондитерів, продавців. З 1953 року школа перейшла до власності Одеської облспоживспілки та перейменована у Білгород-Дністровську кооперативну школу. Через три роки  перетворена на кооперативне професійно-технічне училище, яке у 1984 році стає середнім. У 1995 році реорганізовано у кооперативний технікум,  а з 29 вересня 2010 року ─ у Білгород-Дністровський економіко-правовий коледж.

Суботній пікнік: Білгород-Дністровський економіко-правовий фаховий коледж нестандартно зустрічав абітурієнтів - корисна інформація для майбутніх студентів

Навчальний заклад готує за шістьма спеціальностями: «Право», «Харчові технології», «Підприємництво і торгівля», «Облік і оподаткування», «Маркетинг» і «Фінанси, банківська справа та страхування». Проте найбільш популярними на даний час є перші чотири.

У коледжі можна отримати спеціальність як за робітничою спеціальністю, наприклад кухаря до 5 розряду, так і здобути ступінь бакалавра і магістра, оскільки заклад є структурним підрозділом Полтавського університету економіки і торгівлі.

Здобути освіту в економіко-правовому коледжі можливо лише на контрактній основі, бюджету тут немає, проте вартість навчання є оптимальною серед закладів такого ж рівня в нашому регіоні.

Вступати до коледжу можна на базі 9-го, 11-го класів, на базі отриманої спеціальності кваліфікованого робітника, а також отримати диплом можуть і дорослі, які мають іншу вищу або фахову освіту.

По завершенню навчання випускники здобувають освітньо-професійний ступінь ─ фаховий молодший бакалавр.

Терміни навчання різняться, зважаючи на те, яку спеціальність обрав студент та на базі закінчення якого класу він вступив. Для спеціальності «Право» ─ це 4 роки на базі 9-го та 3 роки на базі 11-го; для спеціальності «Харчові технології» ─ це 3,5 років на базі 9-го та 2,5 роки на базі 11-го; для усіх інших спеціальностей ─ 3 роки на базі 9-го та 2 роки на базі 11-го класів.

Суботній пікнік: Білгород-Дністровський економіко-правовий фаховий коледж нестандартно зустрічав абітурієнтів - корисна інформація для майбутніх студентів

Якщо у вступника уже є диплом про вищу освіту, термін навчання в такому разі складає 1 рік, окрім спеціальності «Право»: тут доведеться отримувати знання протягом двох років.

У випускників коледжу, як наголошують директорка та викладачі, немає проблем із працевлаштуванням, більшість студентів отримують престижну роботу.

 «Всі наші студенти є затребуваними на ринку праці», ─ підкреслила Ганна Бойко.

Це й не дивно: спеціальності, за якими проходить навчання, підтримуються і державою, зокрема «Харчові технології», оскільки зараз підприємства дуже потребують кваліфікованих технологів.

На жаль, свої корективи внесла війна, адже багато з випускників знаходили собі діяльність у курортній зоні нашого регіону, яка швидко розвивалась. На даний час, по всім відомим причинам, узбережжя закрите для туризму та відпочинку.

Широкий спектр варіантів відкриває для випускників і спеціальність «Підприємництво і торгівля»: отримавши диплом можна влаштуватися на престижну роботу або розпочати власну справу, завдяки здобутим знанням.

Не менш затребуваними останнім часом є і випускники спеціальності «Облік і аудит». З розвитком цифрових технологій та діджиталізацією робота бухгалтера, фінансиста вимагає сучасного підходу та ґрунтовних знань у різних програмах.

Для вступу на обрану спеціальність необхідно подати відповідний перелік документів: копію паспорту з довідкою про місце реєстрації, копію ІНН (за наявності оригіналів), свідоцтво про освіту з додатком, 4 кольорові фотографії 3х4 та мотиваційний лист. Цього року вступна кампанія проходить без іспитів.

Документи можна подати через електронний кабінет або особисто до приймальної комісії у термін з 30 червня по 13 липня. Для тих вступників, які з якихось причин не мали змоги подати документи у визначений термін, будуть додаткові періоди для вступу.

При коледжі є гуртожиток, то ж студенти з інших громад можуть не переживати з приводу житла. З метою створення безпечних умов навчання, заклад облаштований укриттям, яке було перевірено спеціальною комісією і може використовуватися за призначенням. На території є великий спортмайданчик та сучасна спортивна зала для занять фізкультурою.

Протягом 2022-2023 року навчання проходило за змішаною формою, а близько 70-80% студентів працювали очно.

Завершився День відкритих дверей у коледжі приємним сюрпризом ─ веселим пікніком на свіжому повітрі. Поки ще школярі мали змогу поспілкуватися зі студентами закладу та розпитати їх про навчання, а ті, у свою чергу, залюбки ділилися інформацією.

Детальну інформацію також можна отримати за номером телефону (067) 577-66-99 або безпосередньо завітати за адресою: м.Білгород-Дністровський, вул. Сонячна, 4.

Наразі коледж завершує поточний навчальний рік та починає готуватись до прийому нових студентів-першокурсників.

Суботній пікнік: Білгород-Дністровський економіко-правовий фаховий коледж нестандартно зустрічав абітурієнтів - корисна інформація для майбутніх студентів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x