Смертельне отруєння двійнят в Одесі: лікарі розповіли про можливі причини трагедії

0 коментарів 46251 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями Одещину сколихнула новина про смерть чотирирічних двійнят. Точну причину загибелі дітей має встановити експертиза. Медики припускають, що за симптомами – це була токсична хімічна речовина. Про це із посиланням на ТСН, передає Бессарабія INFORM.


Нагадаємо, 14 травня в Одесі за місцем мешкання помер 4-річний хлопчик, а його сестра – через кілька годин в реанімаційному відділенні.

До реанімації лікарні чотирирічну дівчинку привезли у вкрай важкому стані. Її брат-близнюк припинив дихати за кілька хвилин до приїзду швидкої, на руках у матері. П’ять годин лікарі боролися за життя дитини, але дива не сталося.

“Їй були проведені так звані протишокові дії, але стан не покращувався, наростала поліорганна недостатність, набряк мозку, вона була переведена на штучну вентиляцію легень”, – розповіла медична директорка Одеської ОДКЛ Ірина Кузьменко.

Дітям стало зле за два дні до того, розповіла медикам їхня мама. В обох почалася блювота, але жінка звернулася по допомогу лише ввечері другого дня. Викликала приватну медсестру. Чому не швидку, пояснити лікарям не змогла. Родина – переселенці з Херсона, тож можливо, мати просто розгубилася в чужому місті. Після ін’єкції дітям спочатку стало краще і вони заснули, але вночі їхній стан різко погіршився.

“Ми розглядали декілька версій – наявний був виражений токсикаційний синдром, це була сірого землистого кольору шкіра, порушення периферичного кровообігу. Одна з версій – це було хімічне отруєння зокрема”, – припускає завідувач відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Одеської ОДКЛ Володимир Босенко.

Діти їли разом із дорослими, запевняла медиків мама. Меню було звичайне, але крім малечі, ніхто не захворів. За одним із припущень, близнюки отруїлися молодими овочами з оброблених хімікатами полів. Але медики кажуть, картина отруєння свідчить про інше, як от хімію проти щурів чи токсичну рослину.

“Нітрати мають зовсім іншу клініку отруєння, це не були нітрати… Це потрібно робити повний токсикологічний аналіз”, – додають медики.

Те, що смерть дітей викликав препарат, введений медсестрою, лікарі теж відкидають.

“Він не міг викликати такі наслідки, як летальний випадок. Робили вже, коли у дітей була блювота. Мати мала, якщо вже другий день блювоти у дітей, звернутись до лікарів”, – пояснюють у лікарні.

Поліція розглядає справу як нещасний випадок, але почала й розслідування за статтею “неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником”. Вочевидь, йдеться про медсестру, що зробила дітям укол.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x