Придністров’я – це ризик: Кулеба пояснив, чому Україна змушена тримати війська на кордоні з Молдовою

0 коментарів 17496 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Невизнане Придністров’я, у якому перебуває російська армія, змушує Україну тримати війська на цій ділянці кордону з Молдовою, але Київ не вживатиме жодних дій зі свого боку, оскільки Придністров’я – це питання суверенітету і територіальної цілісності Молдови.


Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на молдовському каналі TV8.

“Безумовно, Придністров’я на нашому південно-західному фланзі – це ризик, який змушує нас спрямовувати сили на цю ділянку кордону для потенційного стримування та контролю за ситуацією“, – сказав він.

Очільник МЗС України наголосив, що Придністров’я – це питання суверенітету та територіальної цілісності Молдови, а Київ поважає суверенітет Молдови.

“Ми поважаємо своїх сусідів. Ми поважаємо Молдову і вибір вашого народу. Ви маєте право вирішувати самі, як вам розвивати свою країну і як вирішувати проблему Придністров’я“, – підкреслив він.

Щодо складів у селі Ковбасна у Рибницькому районі Кулеба зазначив, що зрозуміла увага до цього об’єкта. Зараз будь-яка зброя на вагу золота, Росія вже розконсервує радянські раритети, танки, виробництва 50х-60х років, і відправляє їх на фронт. Але міністр додав, що в нього немає чіткого розуміння, що саме знаходиться на тому складі в і в якому стані ці боєприпаси.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x