Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині

0 коментарів 21303 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


17 травня близько 22:00 години ворог завдав ракетного удару по Одещині. Сили ППО знищили всі націлені на Одесу російські ракети. Всього було збито 6 крилатих ракет морського базування “Калібр” та 2 крилаті ракети “Іскандер-К”, які були запущені з сухопутних мобільних установок на території окупованого Криму. Водночас ворог намагався обманути ЗСУ.


Як повідомляють військові, шість з 8 збитих ракет були знищені системою ППО над морем неподалік від Одеси.

Однак дві ракети були збиті ППО над промисловою зоною трохи на північний схід від Одеси. Уламки збитих ракет впали на одну з промислових будівель і спричинили відносно невеликі руйнування, а також стали причиною загибелі однієї людини та поранень ще у двох людей.

«Пам’ятайте, що навіть при успішній роботі ППО, уламки збитих в небі ракет можуть нести серйозну загрозу життю людей на землі – не нехтуйте сигналами повітряної тривоги і залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги», – застерегли захисники.

Також стало відомо, що одна з націлених на Одесу ракет “Калібр” впала на території окупованого Криму. За даними ASTRA, ракету в районі села Вулканівка Ленінського району анексованого Криму в лісі виявив пастух 17 травня о 6:30 ранку. Експерти, що прибули на місце, з’ясували, що ракета належала міноборони росії.

Водночас, начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла про нову тактику росіян.

За її словами, напередодні ввечері перед зведенням оперативного командування про ситуацію в акваторії моря не було інформації про те, що там перебувають ворожі ракетоносії. Але ще раніше військові неодноразово зазначали, що окупантам достатньо дві-три години на виведення такого корабля до точки пуску ракет.

“Перед цією атакою усі ракетоносії були заведені у пункти базування та не перебували в акваторії. Безпосередньо перед завданням удару надводний ракетоносій вийшов у зону пуску на чергування у Чорне море та випустив “Калібри”. Зараз підраховуємо, скільки їх було”, – зазначила Гуменюк.

Вона припустила, що це була спроба ворога знайти нову тактику поведінки для завдання ударів: так, щоб, можливо, українці не зреагували. Зазвичай, російські кораблі з “Калібрами” виходили на чергування заздалегідь, і ця інформація завжди подавалася в зведеннях наших військових.

Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині Нова тактика атак рф: стало відомо, звідки та якими ракетами окупанти вдарили по Одещині

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x