Не так страшний підступний ворог, як підлий «друг»: в Одесі викрили комбата у розтраті бюджетних коштів

0 коментарів 22626 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За розтрату бюджетних коштів та збитки Міністерству оборони України більш ніж на пів мільйона гривень командиру одного з батальйонів «світить» тюремний строк. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посиланням на обласне управління поліції.


Військовослужбовець, зловживаючи своїм службовим становищем, закупив парко-гаражне обладнання на мільйон гривень, що перевищувало його ринкову вартість більш ніж на 600 тисяч.

Як було встановлено, командир одного з батальйонів доручив двом підлеглим вивчити пропозиції та знайти найбільш привабливі ціни для закупівлі необхідного парко-гаражного обладнання. Незабаром, навіть отримавши інформацію, що ринкова вартість потрібного обладнання становить трохи більше 300 тисяч гривень, командир все ж таки здійснив свій злочинний задум  та наполіг на тому, щоб переможцем процедури закупівель стала ФОП, цінова пропозиція якої складала 1 000 000 гривень.

Підлеглі спробували заперечити, але у відповідь отримали від керівництва погрози, що у разі не виконання зазначеної вимоги, для них будуть створені штучні перешкоди під час подальшого проходження військової служби, у тому числі ─ відрядження військовослужбовців у район проведення активних бойових дій.

У результаті ─ підписаний невигідний договір на закупівлю, яка перевищувала ринкову вартість предмету договору на понад 600 тисяч гривень, що спричинило збитки державі.

«На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігуранту повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, тобто в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах в умовах воєнного стану. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років», ─ йдеться у повідомленні управління поліції.

За розтрату державних коштів у великих розмірах в умовах воєнного стану правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Не так страшний підступний ворог, як підлий «друг»: в Одесі викрили комбата у розтраті бюджетних коштів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x