Міжнародну трасу “Одеса – Рені” очікують розширення та ремонт

0 коментарів 51408 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міжнародну трасу М-15 “Одеса – Рені” будуть розширювати та ремонтувати. Про це з посиланням на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури повідомив голова Ізмаїльської РВА Родіон Абашев, передає “Бессарабія INFORM”.


Як розповів очільник району, Агентство працює над проєктом з ремонту та розширення міжнародної траси М-15 «Одеса-Рені» та встановлення там вагового контролю. Про це заявив голова Мустафа Найєм під час Форуму відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал».

Ця ділянка автомобільного сполучення зараз відіграє надзвичайно важливу роль в економічному житті країни та регіону, забезпечуючи доступ до Дунайської портової інфраструктури. Агентство активно збирає заявки від регіонів на відбудову пошкоджених об’єктів, інформацію про які внесено до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна.

Як зазначає голова Держагентства, після внесення інформації про обʼєкт в реєстр та отримання заявки на фінансування, технічна та проєктна документація на ці обʼєкти передається до міністерства, де спеціальна комісія відбиратиме проєкти за визначеними критеріями пріоритетності.

До червня база про обʼєкти, якими займається Агентство, буде відкрита для громадян України та зацікавлених сторін (донорів, місцевих органів влади), які матимуть можливість вносити туди дані про обʼєкти та бачитимуть інформацію про тендери, підрядників та хід відбудови.

Як нагадав Родіон Абашев, стан міжнародної траси М-15 «Одеса – Рені» також обговорювався під час візиту до Ізмаїльського району віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.
Тоді перший заступник голови Ізмаїльської РВА Михайло Шарафаненко озвучив віце-премʼєр-міністру, що через значну кількість великовантажного транспорту погіршився стан траси та часто виникають затори.

Розширення траси дозволить забезпечити вільний проїзд спецтранспорту, наприклад, автомобілів швидкої допомоги, а також стабільне розвантаження і завантаження вантажів в Дунайських портах.

Міжнародну трасу "Одеса - Рені" очікують розширення та ремонт

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x