Відсьогодні можна не вмикати світло фар за містом

0 коментарів 29808 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 1 травня завершується поширення правила обов’язкового вмикання світла фар на транспортних засобах протягом світлового дня за межами населених пунктів. Про це нагадує “Бессарабія INFORM” з посиланням на Патрульну поліцію Одещини. 


Шановні водії, відсьогодні можете не вмикати ближнє світло фар поза містом”, – звернулися поліцейські.

Відповідно до правил дорожнього руху, з 1 травня до 1 жовтня усім механічним транспортним засобам робити це не обов’язково. Їзда з увімкненими фарами не вважається порушенням.

Восени необхідність знову буде введена в дію.

Зазначимо, сезонна вимога передбачена пунктом 9.8 Правил дорожнього руху, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306.

Вона пояснюється необхідністю позначення механічних транспортних засобів, що рухаються.

За невиконання цієї норми, яке з’явилося у ПДР у 2013 році, вас може зупинити поліція. Санкція за таке порушення – попередження.

Взагалі це правило з денними ходовими вогнями введено для того, щоб зменшити кількість аварійних ситуацій під час нестабільної погоди. Це потрібно для того, щоб в холодну пору року було легше побачити транспорт на дорозі.

Тому дуже важливо пам’ятати про власну безпеку та безпеку інших під час керуванням авто і не забувати вмикати фари і в складні погодні умови навіть влітку.

 

Відсьогодні можна не вмикати світло фар за містом

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x