Ізмаїльські переселенці з Маріуполя шукають допомоги у правоохоронців у пошуку викрадених на окупованих територіях авто

0 коментарів 27837 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після початку повномасштабного вторгнення Ізмаїл став прихистком для багатьох наших співвітчизників, які тікали від окупації з гарячих точок. Рятуючи свої життя, люди полишили там все, що у них було. Багато з них втратили свої домівки, майно, автівки, бізнес, а дехто найцінніше – близьких. Але вони не полишають своїх сподівань на справедливість і правосуддя. Тому, знаходячись тут, на відносно безпечній території, продовжують звертатись до правоохоронних органів та інших організацій за допомогою, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Районні підрозділи поліції Бессарабії протягом останнього року регулярно фіксують повідомлення від переселенців з окупованих територій про знищені будинки та викрадене окупантами майно.

З останнього – вчора дві сім’ї переселенців, які оселилися в Ізмаїлі, звернулися до Ізмаїльського РВП, аби повідомити, що окупанти заволоділи їхніми автомобілями, які вони, екстрено евакуюючись, були змушені полишити у рідному місті.

Один з постраждалих повідомив, що після евакуації з міста Маріуполь у березні 2022-го йому подзвонив з невідомого номеру чоловік, який представився працівником поліції ДНР. Заявив, що йому необхідна його машина «Volkswagen – Transporter», яку власник залишив у гаражі свого будинку в Маріуполі.

По телефону окупант запевнив – згодом поверне, але не повернув. Родичі переселенця, які залишилися на території окупованого міста, згодом змогли через комендатуру додзвонитися до того самого “поліціанта ДНР”, який їм повідомив, що машина знаходиться у селищі Горлівка із розбитим піддоном двигуна, не на ходу, перефарбована у військові кольори та літерою «Z». Окупант сказав, що родичі можуть вже забирати дану машину, проте через небезпеку потрапити під обстріли їм не вдалося вивезти авто з небезпечної зоні. Тому по даний момент машина досі знаходиться в Горлівці.

Ще одна переселенка, яка зараз проживає в Ізмаїлі, тікаючи від окупації навесні 2022-го, залишила своє авто «ЗАЗ DAEWO LANOS» перед гаражем свого приватного будинку у Маріуполі. Через рік їй подзвонили сусіди, які залишились проживати на окупованій території, і повідомили, що її машиною заволоділи невідомі особи, які поїхали на ньому в невідомому напрямку.

Ізмаїльськими правоохоронцями вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРД за ч.1 ст. 438 ККУ (Порушення законів та звичаїв війни).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x