Гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу у Саратській лікарні: хто може отримати послуги безоплатно та що кажуть перші відвідувачі

0 коментарів 25758 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


4 травня 2023 року Саратську селищну громаду з робочим візитом відвідали директор Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації Наталя Одарій-Захар’єва, координатор проєкту Фонду ООН у галузі народонаселення України в Одеській області Людмила Акімова , перший заступник голови Білгород-Дністровської РВА Тетяна Домчинська. Високоповажні гості подивилися, як функціонує у Саратській лікарні відкритий нещодавно кабінет для вразливої категорії пацієнток та поспілкувалися з його першою відвідувачкою. 


Відкриття  сучасно обладнаного гінекологічного кабінету безбар’єрного доступу у Саратській центральній лікарні стало справжньою подією. Поява такого кабінету стала можливою завдяки співпраці обласного Департаменту охорони здоров’я та благодійного фонду “Здоров’я жінки і планування сім’ї”.

У кабінеті є все необхідне для роботи в комфортних умовах медичного персоналу та надання гінекологічних послуг пацієнткам з інвалідністю та порушення опорно-рухового апарату на належному рівні. Він облаштований гінекологічним кріслом з регулюванням висоти, спеціальними опорами-поручнями, підіймальним пристроєм. Також, є достатньо місця для маневрів на кріслі колісному. Медичний персонал проходить спеціальну підготовку, як допомогти пацієнткам з інвалідністю почуватися максимально комфортно при огляді.

Варто підкреслити, що це 4-й такий кабінет в Одеській області.

Гінекологічні послуги надаються на безоплатній основі жінкам та дівчатам, які опинилися у складній ситуації, у тому числі жінкам з категорії внутрішньо-переміщених осіб, а також, жінкам, які постраждали від сексуального насильства, зокрема, в умовах воєнного стану.

Директор Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації поспілкувалась з першою відвідувачкою гінекологічного кабінету Стояновою Діаною (особою з інвалідністю). Діана розповіла про позитивні враження від доступності та зручності пересування підіймачем.

За словами селищної голови Сарати Вікторії Райчевої, завдяки рідним Діана має освіту психолога, а керівництво громади, за підтримки Департаменту охорони здоров’я, буде і надалі працювати у напрямку забезпечення якісними медичними послугами найбільш вразливої з верств населення.

Додамо, під час візиту гості з області та району оглянули хірургічне та травматологічне відділення, поспілкувалися з пацієнтами, лікарями та молодшим медичним персоналом.

Гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу у Саратській лікарні: хто може отримати послуги безоплатно та що кажуть перші відвідувачі Гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу у Саратській лікарні: хто може отримати послуги безоплатно та що кажуть перші відвідувачі Гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу у Саратській лікарні: хто може отримати послуги безоплатно та що кажуть перші відвідувачі Гінекологічний кабінет безбар'єрного доступу у Саратській лікарні: хто може отримати послуги безоплатно та що кажуть перші відвідувачі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x