День Європи чи День Перемоги: що відзначатимуть українці 9 травня?

0 коментарів 18414 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відтепер в Україні щорічно 9 травня святкуватимуть День Європи. Відповідний Указ підписав Президент  України Володимир Зеленський. А день Перемоги у Другій світовій війні, згідно з поданим ним законопроектом, країна відмічатиме разом з Заходом у день фактичного підписання Німеччиною акту про капітуляцію, тобто 8 травня. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» із посланням на офіційне інтернет-представництво Гаранта. 


Зазначимо, День Європи — свято, що відзначається 9 травня на території усього Європейському Союзі та в інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті.

“Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу”, – йдеться в указі Президента №266/2023

Також голова держави подав законопроєкт до Верховної Ради, в якому пропонується встановити 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

«Як тоді ми разом знищували зло, так і зараз ми разом знищуємо аналогічне зло. На жаль, зло повернулося. Хоча агресор тепер інший, у нього та сама мета – поневолення або знищення. І як тоді ми спиралися на спільну силу вільних народів, так і зараз ми боремося проти зла разом із вільним світом, разом із вільною Європою», ‒ наголосив у своєму відео-зверненні В.Зеленський.

Нагадаємо, День Перемоги у світі, окрім країн СНГ, відзначають саме 8 травня. В цей день 1945-го пізно ввечері було підписано капітуляцію фашистської Німеччини.

Формально саме в цей день завершилася війна в Європі, але у радянському союзі вирішили мати саме свою дату для святкування Перемоги.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x