Втрати від війни в Одеській області складають 600 млн доларів – як планують відновлювати регіон

0 коментарів 20061 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Втрати від війни в Одеській області станом на лютий 2023 року складають 600 млн доларів. Такі дані наведені у Другому звіті збитків і потреб України, розробленому Світовим банком, Урядом України, ЄС та ООН, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Як зазначили в Агенції регіонального розвитку Одеської області, план Відновлення та його реалізація стане унікальною можливістю запустити процеси, які не лише дадуть змогу відбудувати втрачене, а і створити нове. Це стане справжнім перезавантаженням для регіону.

Фундаментом цього процесу стане проведення Форуму відновлення Одещини «Безпека. Інтеграція. Потенціал», який має відбутися незабаром.

“Це — перший масштабний захід на Півдні України про стратегію та візію післявоєнного розвитку області. Цей захід проводитиметься для того, щоб сформувати стратегічне бачення відбудови Одеського регіону, а також визначити пріоритетні задачі та почати роботу над ними”, – сказано в анонсі Агенції щодо запланованого Форуму.

Серед основних питань Форуму — проблеми та потенціал людського капіталу, розвиток логістичного та аграрного напрямів, енергетична незалежність та інноваційні рішення в промисловості. Форум дасть можливість почути позицію головних стейкхолдерів процесу.

Учасники заходу — експерти, представники державних органів влади, місцевого самоврядування, бізнесу, недержавного сектору, міжнародні партнери, які об’єднають свій досвід навколо визначення шляху до процвітаючої Одеської області та України.

Організаторами виступають USAID Ukraine – USAID Україна, HOVERLA / проєкт USAID в Україні, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Агенція регіонального розвитку Одеської області, Одеська обласна державна адміністрація, Одеська обласна рада VIIІ скликання.

Втрати від війни в Одеській області складають 600 млн доларів - як планують відновлювати регіон

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x