В Міністерстві освіти назвали переваги від переходу шкіл на 12-річне навчання, яке можуть впровадити вже у 2024 році

1 коментар 20331 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Україна може перейти на 12-річну систему шкільної освіти вже з 2024 року. Про це повідомляв голова Держслужби якості освіти України, а також про переваги розповів і заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко. В ефірі телемарафону Єдині новини Вітренко заявив, що подовження навчання сприятиме добробуту людини та держави, а також продуктивності праці.


“Ми робили дослідження серед 38 країн Європи – у нас 19 країн мають 12-річну систему навчання, 17 країн – 13-річну систему навчання, і навіть є країни з 14-річною і 15-річною повною загальною середньою освітою”, – каже чиновник.

У переході на 12-річку є плюсом і те, що українські дипломи будуть повністю визнаватися в європейських країнах, бо зараз дітям треба довчатись ще рік, щоб вступити до вишів Європи.

Проте українці сприймають такі зміни здебільшого не дуже позитивно.

“Це якщо дитина піде у 7-8 років у школу, то випуск буде у 20років. За цей час можна і професію отримати, і сім’ю створити, і якщо дитина з 18 років є самостійною і сама за себе відповідає, то ніхто не захоче сидіти в школі до 20 років (краще після 9 класу в 14 – 15 років якийсь технікум закінчити щоб у 20 бути хоч якимось спеціалістом і підти на роботу, а не в 20 років, а ти ніхто). А дівчата на випускний з дітьми чи як? Тим більше зараз коли війна внесла свої страшні корективи, де взяти дітей (тут або школи всі на замку, або ВНЗ ліквідовувати бо завжди буде недобір)“,

“У школі зроблять окрему кімнату – родзал”,

“То моя дитина закінчить в вісімнадцять з половиною років 12 клас супер”,

“Не знаю, яка мета цієї ініціативи,але на мою думку потрібно скорочувати кількість предметів і відповідно, кількість років навчання. В Україні дівчатам в 17 років вже заміж виходити можна,а їм пропонують ще два роки навчання. Сміх та й годі”, – пишуть українці у коментрях.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Вован
Вован
1 год назад

Невже в Україні немає людей, здібних очолити міністерства, інші урядові установи, щоб в кінці навести лад в цій країні? Звідки беруться дурні, котрі знущаються над народом? Хто їх назначає на відповідальні державні посади? А, якщо вони вважають, що надо збільшити кількість років для навчання в середній школі, то хай установлять грошові ставки для учнів. Їм же треба буде придбати зошити, підручники, ручки, взуття, одіж, харчі, а може уже і діти в них будуть, то і потреба в коштах збільшиться.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x