Уродженець Білгорода-Дністровського став заступником міністра освіти України

0 коментарів 30132 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністерство освіти України отримало нового співробітника у найвищому керівництві – замом міністра став уродженець Аккерману. Євген Кудрявець народився у Білгороді-Дністровському, закінчив міський ліцей. Після – переїхав до столиці, де зробив блискучу наукову кар’єру. Батьки його досі живуть у Бессарабії.


“Сьогодні наша команда МОН однозначно стала сильнішою. Уряд призначив Євген Кудрявець моїм заступником з питань європейської інтеграції”, – розповів у соцмережі міністр Оксен Лісовий.

Як нагадав керівник, з Євгеном вони понад 10 років лупали скалу в Малій академії наук. Тепер прийшов час об’єднати зусилля і в МОН.

“Все його життя – це наука. Як в особистому плані, так і в менеджерському. Євген – переможець величезної кількості олімпіад та конкурсів в Україні та за кордоном. Останні роки в МАН очолював міжнародну діяльність, де зміг налагодити партнерство з NASA, Francis Crick Institute, Ontario Science Center, MoMath, MILSET, Science Center Singapore, George Washington University, New York University та багатьма іншими класними партнерами. А ще він один з тих, хто створював проєкт “Лекції майбутнього”, завдяки якому кожен українець може послухати лекцію Нобелівського лауреата”, – повідомив Лісовий.

У команді МОН, окрім євроінтеграції, Євген буде відповідати за міжнародну діяльність, роботу з донорами та українцями за кордоном, а також за позашкільну освіту.

“Тож, welcome on board! Часу на розгойдування ми не беремо, тому вже дуже скоро чекайте на круті новини!” – резюмував міністр.

Як йдеться на офіційному сайті МОН, Євген Кудрявець має докторський ступінь з економіки і понад 10 років досвіду управління українськими та міжнародними освітніми проєктами.

Євген обіймає представницькі та управлінські посади у Європейській організації з ядерних досліджень (CERN) і Міжнародній федерації асоціації винахідників (IFIA). Співпрацює з Асоціацією американських університетів, Міжнародними музейними асоціаціями у США, Європі та Азії.

Останні 5 років був заступником директора Малої академії наук України з управління стратегічними проєктами та міжнародних відносин. На цій посаді створив систему освітньої дипломатії з мережею в 50 країнах і зі 125 партнерами.

Серед досягнень Євгена: налагодження зв’язків з ЮНЕСКО, НАСА, ООН, організація першого у світі національного етапу глобальної «Олімпіади геніїв» (Genius Olympiad), створення програми, завдяки якій юні українські дослідники можуть відправляти експерименти на Міжнародну космічну станцію.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x