У рибоохоронному патрулі розповіли, звідки планується брати кошти для підвищення рибопродуктивності водойм у Білгород-Дністровському районі

0 коментарів 15822 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Керівництво Одеського рибоохоронного патруля зустрілось з головами Білгород-Дністровської, Мологівської та Маяківської територіальних громад з приводу проведення меліоративних робіт. За словами начальника Управління Держрибагентства в Одеській області Вячеслава Грибенко, кошти на ці роботи планується отримати з аукціонів на право промислового вилову риби.


Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«Кожен рік у нас гостро стоїть питання з відтворенням водних біоресурсів. Багато каналів, єриків та природніх нерестовищ потребують розчищення. Всі ці роботи коштують дорого. Якщо раніше територіальна громада не завжди могла виділити на це фінансування, то сьогодні, завдяки проведенню аукціонів на право промислового вилову риби, можна провести масштабні меліоративні роботи. Так, наприклад, від користувачів, що зареєстровані на території Білгород- Дністровської територіальної громади, до кінця року надійде майже 6 млн грн. Ми плануємо зробити все, щоб гроші з аукціонів пішли на проведення меліоративних робіт та зариблення в межах Одеської області», – зазначив Вячеслава Грибенко.

Як повідомила заступник начальника управління-начальник відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації Ірина Гайдашенко, у розмовах з головами територіальних громад представники Держрибагентства уточнювали у них проблеми з водними об’єктами на ввіреній їм території.

«У наших планах зробити все, щоб гроші від аукціонів пішли на підвищення рибопродуктивності водойм та збільшення запасів водних біоресурсів», – підкреслила вона.

Наступним кроком у даному напрямку стане звернення до Департаменту екології та природніх ресурсів Одеської ОВА, куди і надійшли сплачені користувачами кошти.

У рибоохоронному патрулі розповіли, звідки планується брати кошти для підвищення рибопродуктивності водойм у Білгород-Дністровському районі

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x