У мережу “злили” секретні плани США та НАТО щодо українського контрнаступу. Пентагон розслідує витік даних — ЗМІ

0 коментарів 28404 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цього тижня в соціальних мережах Twitter і Telegram було опубліковано секретні військові документи, в яких детально описано плани США та НАТО щодо нарощування українських збройних сил перед запланованим весняним контрнаступом ЗСУ.


Про це пише The New York Times, посилаючись на інформацію високопосадовців адміністрації президента США Джо Байдена.

На думку військових аналітиків, документи, певне, були змінені в деяких частинах порівняно з оригіналом. У них завищено американські оцінки загиблих українських військових, які загинули на фронті, а кількість загиблих російських окупантів, навпаки, занижена, передає Телеграф.

Такі зміни, як наголошують аналітики, можуть говорити про спробу москви дезінформувати. Однак оприлюднення оригіналів документів, представлених у вигляді графіків очікуваних поставок зброї, чисельності військ і батальйонів та інших планів, — це серйозне порушення американської розвідки у спробі надати допомогу Україні.

У мережу "злили" секретні плани США та НАТО щодо українського контрнаступу.  Пентагон розслідує витік даних — ЗМІ

Зазначається, що представники Джо Байдена працювали над тим, щоб видалити із соцмережі ці документи. Однак зробити цього поки що не вдалося.

“Нам відомо про повідомлення про публікації в соціальних мережах, і департамент розглядає це питання”, — сказала заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

У матеріалі зазначається, що в документах немає опису конкретних бойових планів щодо того, наприклад, де і коли Україна має намір розпочати наступ, який, на думку американських офіційних осіб, має відбутися найближчого місяця. А оскільки документи було створено п’ять тижнів тому, вони надають інформацію на 1 березня.

Ці документи несуть багато підказок для російського військового планувальника, польового генерала чи аналітика розвідки. Наприклад, у документах згадується рівень витрат на високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, що поставляються в США. Пентагон не повідомляв публічно, як українські військові використовують боєприпаси, а в документах ця інформація є.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x