Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця

0 коментарів 16443 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні в Одесі зробили другу успішну операцію з пересадки серця. Подія сталася у 10-й лікарні, саме цей же склад хірургів зробив безпрецедентну операцію вперше місяць потому. Про це повідомили в одеській мерії.


Донорське серце отримав 59-річний чоловік, який чекав черги на трансплантацію. Операцію здійснила у ніч на 28 квітня бригада лікарів з Інституту Серця МОЗ України на чолі з видатним кардіохірургом Борисом Тодуровим.

Перед початком операції за існуючою традицією медики створили «коридор пошани» для вшанування донора.

Також для пересадки ще двом пацієнтам до Інституту Серця та до Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова доставили донорські нирки.

Нагадаємо, вперше в Одесі трансплантацію серця провела та ж команда лікарів у ніч з 28 на 29 березня.

Одеська міська клінічна лікарня №10 є багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування, розвивається як кластерний заклад системи спроможних лікарень з надання спеціалізованої допомоги, зокрема пацієнтам, хворим на серцево-судинні захворювання. Наразі проводиться підготовка до запуску ангіографічної служби та впровадження процедур коронарної ангіографії та судинного стентування. Заклад має готовність до регулярних оперативних втручань високоспеціалізованого рівня.

Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця Трансплантації тривають: одеські хірурги вдруге успішно зробили пересадку серця

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x