Суд відправив митрополита Павла Лебедя під цілодобовий домашній арешт

0 коментарів 20331 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суд призначив ексочільнику Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ (МП) Павлу запобіжний захід – домашній арешт на 60 діб, з використанням електронного браслета.


«Там немає на чому спати, немає тепла, світла, немає кружки, ложки», – сказав митрополит УПЦ (МП) Павло (Петро Лебідь), коментуючи рішення суду щодо домашнього арешту на 60 діб, повідомляє Радіо Свобода.

Як пише «Суспільне», прокурор просив для митрополита цілодобовий домашній арешт на 60 днів у селі під Києвом. Обвинувачення вважає, що «Павло Лебідь може переховуватись, впливати на свідків, повторювати злочини, які скоював».

Також прокурори подали клопотання, щоб протягом домашнього арешту митрополит не користувався соцмережами та відеохостингами, розповіли журналісти.

В ухвалі, яку зачитав суддя, зазначено, що підозрюваний відбуватиме домашній арешт за місцем проживання в Київській області (Бориспільський район); має прибувати до слідчого, прокурора в даному судовому провадженні, слідчого судді або до суду на вимогу; утриматися від спілкування зі свідками в даному кримінальному провадженні; здати на зберігання у відповідні органи державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Як повідомляла БІ, Служба безпеки України заявила, що зібрала обґрунтовану доказову базу щодо причетності митрополита УПЦ (МП), настоятеля Києво-Печерської Лаври Павла (Петра Лебедя) до розпалювання релігійної ворожнечі, виправдання та заперечення збройної агресії РФ проти України. Митрополиту повідомлено про підозру за ч.1 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної приналежності, релігійних переконань) та ч.1 ст.436-2 (виправдання, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x