Полковника ЗСУ з Одещини підозрюють у привласненні півмільйона гривень при закупівлі квадрокоптерів

0 коментарів 17955 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


ГУНП в Одеській області проводить розслідування за фактом незаконної сплати завищених коштів з державного бюджету України посадовими особами однієї з військових частин регіону. Зокрема, у переплаті півмільйона гривень на закупівлі квадрокоптерів підозрюють полковника ЗСУ. 


Про це “Бессарабії INFORM” стало відомо з ухвали Київського районного суду Одеси.

В судовій ухвалі фігурує прізвище полковника Куза, як командира військової частини.

Слідством встановлено, що посадовці військової частини у жовтні-грудні 2022 року закупили 5 комплектів квадрокоптерів БЛ Matrice М30 з пультами управління та батареями до них на загальну суму 2,5 млн грн.

Правоохоронці здійснили моніторинг цін на аналогічні товари в мережі інтернет та безпосередньо на офіційному веб порталі фірми, у якої були куплені коптери, і встановили, що ціна закупленого товару у постачальника завищена на суму понад 500 тис грн.

В рамках розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), до суду звернувся старший слідчий ОВС СУ ГУНП в Одеській області з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів військової частини, якою керує полковник Куз. Суд надав доступ слідчим і прокурорам до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, строком на два місяці.

Розслідування триває.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x