Більше 80% бійців після поранення та хвороби повертаються на фронт – Національна академія медичних наук

0 коментарів 10854 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Близько 82% поранених і хворих військовослужбовців Сил оборони України після проходження курсу лікування повертаються на фронт. Про це розповів президент Національної академії медичних наук (НАМН) Віталій Цимбалюк.


НАМН України є розробником Воєнно-медичної доктрини України. За її основу взяли ізраїльський принцип, згідно з яким на час воєнних дій усі медзаклади стають військовими шпиталями.

“Завдяки об’єднанню зусиль військової та цивільної охорони здоров’я, єдиному медичному простору, на сьогодні до 82% поранених і хворих військових повертаються у стрій”, — цитує Віталія Цимбалюка Фокус.

За його словами, останнім часом смертність серед поранених українських захисників на етапі евакуації зменшилась до 1,35%. Також 80% поранених бійців отримують належну допомогу у період так званої “золотої години”.

З початку повномасштабного вторгнення медикам Інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова та Інституту загальної та невідкладної хірургії імені Зайцева вдалося врятувати 72 українських захисників, які отримали поранення серця та великих судин. Їх вдавалося прооперувати впродовж 6-8 годин після поранення.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x