Зокрема на станції Рені: Молдова спростила транзит залізничних вантажів з України

0 коментарів 21897 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після завершення молдавсько-українських переговорів про залізничний транзит вантажів територією двох країн Кабінетом міністрів Молдови на днях було затверджено протокол із змінами до Угоди між Республікою Молдовою та Україною щодо діяльності залізничного транспорту


Про це повідомляє прес-служба уряду Молдови.

Протокол передбачає усунення операцій подвійного контролю, а на деяких ділянках потрійного контролю митними і прикордонними структурами. Таким чином, буде спрощено процедури залізничного транзиту вантажів територією України з пунктом призначення в Республіці Молдова та Румунії та територією Республіки Молдова з пунктом призначення в Україні та Румунії, що дозволить збільшити обсяги вантажів, що перевозяться залізничним транспортом.

У той же час, логістичні ланцюжки будуть змінені шляхом перенаправлення перевезення вантажів з автомобільного сегмента на залізничний.

В Уряді сусідньої республіки зазначають, що в результаті цього буде знижено навантаження на їх національні траси, що призведе до збільшення обсягів транзитних вантажів по території РМ та позитивно вплине на економіку країни.

«Проект вносить зміни щодо усунення контролю митними та прикордонними структурами України на станції Рені. Це дозволить скоротити час транспортування товарів з/в портового комплексу Джурджулешти або Румунію і позитивно вплине на кінцеву вартість товарів, що експортуються/ імпортуються з Республіки Молдова, знижуючи транспортні витрати», – прокоментувала затвердження документа міністр інфраструктури Молдови Лілія Дабіжа.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x