Зеленський присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, якого розстріляли в російському полоні після слів «Слава Україні!»

0 коментарів 23841 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському — українському військовослужбовцю, якого розстріляли в російському полоні після слів «Слава Україні!».


«Сьогодні я присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському. Солдатові. Людині, яку знатимуть усі українці. Людині, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість в Україні — і за його “Слава Україні!”», — сказав Зеленський у відеозверненні в неділю.

Відзначимо, сьогодні Служба безпеки України підтвердила особу військового, якого розстріляли росіяни — це Олександр Мацієвський, снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади територіальної оборони Чернігівської області. Уточнюється, що було вивчено фото- і відеоматеріали, опитано рідних і друзів, а також проведено судово-портретну експертизу.

6 березня в Telegram-каналах поширилося відео, на якому видно, як беззбройний чоловік стоїть біля окопу і курить. Голос за кадром каже “знімай його”. Чоловік вимовляє: “Слава Україні!”, після чого його розстрілюють.

Через три дні СБУ повідомила, що особу вбитого встановлено. Мацієвський зник безвісти 30 грудня.

Зеленський присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, якого розстріляли в російському полоні після слів «Слава Україні!»

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x