В Молдові заявили про зрив плану проросійських сил влаштувати заворушення: затримано понад півсотні осіб

0 коментарів 22032 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліція Молдови заявила 12 березня, що їй вдалося зірвати плани проросійських груп осіб, які пройшли спеціальну підготовку для участі в масових заворушеннях.


Заворушення готувалися сьогодні під час акцій у Кишиневі проти нового прозахідного уряду країни. За інформацією Молдавської служби Радіо Свобода, в неділю в центрі столиці зібралися прихильники опозиційної партії “Шор”. Учасники скандували гасла проти президента Майї Санду, а також виступали проти високих цін на електроенергію. За словами організаторів, активісти прийшли вимагати оплати рахунків за зимові місяці, а також недопущення військового конфлікту на території Молдови.

Повідомляється про сутички між протестувальниками і поліцією через приблизно годину після початку опозиційного мітингу. Поліція перекрила демонстрантам підхід до Будинку уряду, в районі головної площі Великих національних зборів. Протестувальники спробували форсувати оточення.

Агентство “Інтерфакс” інформує, що в результаті переговорів поліція пропустила в будівлю уряду трьох депутатів від партії “Шор”. Вони передали резолюцію, ухвалену на акції протесту. Після цього учасники маніфестації розійшлися. Депутатка від “Шор” Марина Таубер зазначила, що опозиція вимагає виконання своїх вимог щодо рахунків за комунальні послуги протягом доби. “Якщо нам не повідомлять про ухвалене рішення до 13:00 у понеділок, ми залишаємо за собою право діяти відповідно до наших конституційних прав”, – сказала Таубер.

За даними правоохоронних органів, на які посилається Молдавська служба RFE/RL, було затримано понад 50 учасників протестної акції, зокрема понад 20 неповнолітніх із забороненими предметами. Глава поліції Молдови Віорел Чернеуцяну стверджував на брифінгу, що таємний агент сил безпеки країни впровадився в групи “диверсантів”, деякі з яких, як стверджується, це громадяни Росії. Призвідникам заворушень нібито було обіцяно по 10 тисяч доларів.

Поліція повідомила також, що в неділю в Кишиневі було зареєстровано чотири повідомлення про бомби, і інформація надходила від однієї й тієї самої людини. Влада кваліфікувала ці дії як частину заходів із дестабілізації громадського порядку.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x