Замість щасливого дитинства – тюрма: у Білгород-Дністровському районі 15-річну серійну крадійку відправили на 5,5 років за ґрати

0 коментарів 20034 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Білгород-Дністровському районі неповнолітню дівчину засудили до позбавлення волі за серію крадіжок. Після скоєння першого майнового злочину суд дав правопорушниці іспитовий термін для виправлення, але вона легковажно поставилася до такого вироку,  скоїла ще два злочини і отримала реальне покарання – п’ять з половиною років за ґратами. 


Як повідомили в обласному ГУНП, вперше 15-річну мешканку Білгород-Дністровського району засудили до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік за крадіжку з будинку односельця. В чужу оселю вона пробралася, змовившись із неповнолітніми друзями.

Однак дівчина на шлях виправлення не стала, а обікрала магазин. Вночі розбивши вікно, вона проникла в крамницю і винесла звідти продукти майже на півтори тисячі гривень. Поліцейські за кілька днів встановили особу правопорушниці. Суд на час слідства обрав їй запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Юну фігурантку не збентежило те, що за другим разом їй загрожувало суворіше покарання, і вона втретє скоїла крадіжку. Проникла до домоволодіння односельчанки і з гаражного приміщення викрала велосипед, а з будинку – мобільний телефон, карту пам’яті та дротові навушники. Цього разу поліцейські викрили її за лічені години і  вилучили майно, яким вона планувала користуватися.

Правопорушниці було висунуто обвинувачення у крадіжках, вчинених повторно, поєднаних з проникненням у приміщення та житло, в умовах воєнного стану, що передбачено ч. 4 ст. 185 КК України.

Суд, розглянувши матеріали проваджень, дослідивши зібрані правоохоронцями докази, визнав обвинувачену винною та призначив їй покарання у вигляді п’яти з половиною років позбавлення волі.

“Закликаємо батьків та опікунів виховувати дітей законослухняними. Пояснюйте їм, що будь-який злочин тягне за собою відповідальність, зокрема за крадіжку правопорушники підлягають покаранню з 14-річного віку. Діти повинні усвідомлювати, що один необдуманий крок може зіпсувати їхню подальшу долю”, – наголошують правоохоронці.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x