В Болграді пройшла перша операція з використанням апарату високочастотного зварювання живих тканин

0 коментарів 16443 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Болградській лікарні успішно завершили операцію з використанням апарату високочастотного зварювання живих тканин. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Болградську міську раду. 


На початку цього року у рамках програми Національної служби здоров’я України КНП «Болградська ЦРЛ» Болградської міської ради придбало нове сучасне медобладнання вітчизняного виробництва, яке успішно використовується у хірургічній практиці, починаючи з 2002 року.

За цей час високочастотне зварювання живих тканин (ВЧ ЗЖТ), розроблене в ІЕС ім. Є. О. Патона НАН України у тісній співпраці з провідними медичними організаціями України показало свою ефективність. Було освоєно більше 150 різних хірургічних методик і щорічно за допомогою апаратів, які використовують ВЧ ЗЖТ — електрокоагуляторів зварювальних високочастотних — проводиться в середньому 25-30 тисяч хірургічних операцій у таких областях, як загальна та абдомінальна хірургія, травматологія, пульмонологія, проктологія, урологія, гінекологія та ін.

«Оскільки майже кожен третій пацієнт Болградської ЦРЛ – це володар гемороїдальних вузлів чи вен, які потребують оперативного втручання, ми купували цей апарат саме для лікування цих видів захворювань. Перша операція вже позаду, і вона перевершила всі наші очікування. І ми, і пацієнт змогли переконатися у переваги цього медобладнання вже на особистому досвіді», – розповів генеральний директор КНП «Болградська ЦРЛ», лікар-хірург Віктор Дішлі.

Переваг у цього медобладнання справді чимало. Це – безкровне, швидке, зручне для хірурга та малотравматичне для пацієнта виконання оперативних втручань, надійний гемостаз; надійність та герметичність з’єднання тканин без застосування шовних матеріалів; відсутність нагноєнь, некрозу тканин та сторонніх тіл у рані; зниження крововтрати більш ніж на 50%; скорочення тривалості операцій на 20…50%; впевненість лікаря в тому, що він видалив усю патологічну ділянку під час операції; швидка післяопераційна реабілітація; можливість хірургічного лікування хворих, які вважалися неоперабельними.

«Судіть самі: якщо раніше, після проведення операції на венах, пацієнт два тижні залишався прикутим до ліжка, а потім ще два місяці перебував на лікарняному на реабілітації, то зараз усі ці процеси скорочені в рази. Те саме стосується і операцій з видалення гемороїдальних вузлів», – наголосив Віктор Дішлі.

«Курс на підвищення якості медобслуговування, оснащення наших медустанов сучасним обладнанням залишається пріоритетним і в цьому році. У минулому, як відомо, ми зробили чимало перетворень і придбань для Болградської ЦРЛ, а точніше, для її пацієнтів. Але зупинятись на цьому ми не будемо. У нас ще є поліклінічне відділення, яке, впевнений, теж потребує оновлення медобладнання. Пропоную попрацювати над цим питанням та визначитися, що саме необхідно сьогодні насамперед», – з такою пропозицією звернувся до керівництва Болградської ЦРЛ Болградський міський голова Сергій Димитрієв на нещодавній апаратній нараді з представниками структурних підрозділів Болградської міської ради.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x