Україні нададуть спецобладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів

0 коментарів 16416 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Європейська агенція з безпеки мореплавства (EMSA) надасть спеціалізоване обладнання для ліквідації забруднень в акваторіях українських морських портів. Угоду про безоплатну передачу обладнання підписали у четвер, 23 березня, у межах проєкту «Безпека мореплавства, безпека та захист морського середовища в регіонах Чорного та Каспійського морів». Про це повідомили у пресслужбі Адміністрація морських портів України».


Підписання цієї угоди — результат перемовин, які тривали протягом 2022 року.

“Ми дуже вдячні Європейській агенції з безпеки мореплавства за підтримку та сподіваємося на подальшу співпрацю. Адже в нас одна ціль — запобігання потенційних ризиків екологічних катастроф, які можуть мати транскордонний вплив внаслідок забруднень акваторій морських портів. Надане обладнання для локалізації та ліквідації забруднень значно оновить та підсилить наші засоби для реагування на забруднення у Чорному морі”, — наголосив під час підписання угоди заступник голови АМПУ Андрій Крейтор.

У свою чергу директорка EMSA Маїя Марковчич Костелац наголосила на важливості подальшої продуктивної співпраці з АМПУ у межах проєктів, які реалізуються агенцією.

Підписання угоди відбулося у головному офісі EMSA у місті Лісабон. Україну представляли заступник голови з операційної діяльності АМПУ Андрій Крейтор, начальник Одеської філії АМПУ Максим Лапай та начальник відділу екологічного менеджменту апарату управління АМПУ Владислав Долинський.

Україні нададуть спецобладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів
Україні нададуть спецобладнання для ліквідації забруднень в акваторіях морських портів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x