Українська компанія незаконно привласнила судна УДП: відкрито кримінальне провадження

0 коментарів 26757 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У 2013 році УДП передало 8 ліхтерів для внутрішньопортових перевезень та накопичення зернових вантажів компанії «Сісайд» з порту Південний. Фрахтувальник гарантував, що після завершення договору поверне ліхтери та оплатить буксирування суден до порту Ізмаїл. Минуло 10 років, а ліхтери досі не повернули власнику. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів генеральний директор Українського Дунайського Пароплавства Дмитро Москаленко, передає Бессарабія INFORM.


“В минулі роки у керівництва УДП була звичка роздавати флот в оренду, щоб вже ніколи його не повертати. Так, ще у 2013 році пароплавство вирішило передати 8 ліхтерів компанії «Сісайд (Україна)» з порту Південний. Для внутрішньопортових перевезень та накопичення зернових вантажів. Ставка фрахту – сміхотворні $40 на добу (наразі ринкова ставка фрахту від $140). Оплачувався лише час, коли ліхтер перебував в експлуатації. Обліком робочого часу займався сам фрахтувальник. Фрахтувальнтк гарантував, що після завершення договору поверне ліхтери та оплатить буксирування з порту Південний до порту Ізмаїл. Договір завершився наприкінці 2013 року…Ліхтери все ще у Південному”, – зазначив керівник УДП.

За словами Дмитра Москаленка, минулого УДП спробувало зв’язатися з «Сісайд (Україна)», щоб дізнатися про місцезнаходження та технічний стан ліхтерів та домовитися щодо строків та умов їх повернення. Адже ліхтери потрібні УДП для будівництва барж SLG.

“Керівництво фрахтувальника нібито і не проти повернення суден. Але в наявності, як виявила перевірка, не всі ліхтера. Крім того, хто компенсує УДП чималі витрати на передислокацію? Звернулися до Господарського суду Одеської області з позовом про повернення майна”, – підкреслив очільник пароплавства.

Як розказав гендиректор УДП, правоохоронним органам було направлено повідомлення про незаконне відчуження майна держпідприємства. За даним фактом відкрили кримінальне провадження.

“Будемо домагатися стягнення з фрахтувальника витрат за перебазування флоту до Ізмаїлу. А також вирішення питання зі зниклими ліхтерами”, – підсумував Москаленко.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x